Nieuwe bewoners op komst

Vogelhuisjes van vorig jaar doen het goed!Tijdens het vorige vader en zoon weekend en het stoere meiden weekend hebben we vogelhuisjes gemaakt. Een aantal van deze huisjes zijn op de camping opgehangen en nu heeft de onze (Robert en Franca) nieuwe bewoners gekregen. Een koolmees paartje zat al een tijdje rond het huisje te snuffelen en hebben dan toch besloten om de verhuizing te starten. Pa Koolmees is dan ook al behoorlijk wat nestmateriaal aan het aanvoeren. Hebben jullie je huisje een leuk plekje gegeven? Stuur dan een foto van deze naar onze facebookpagina. En natuurlijk horen we ook graag of jullie bewoners hebben gekregen.
Overigens loop de organisatie al in volle gang voor het komende weekend. Binnenkort gaan we het programma van de komende editie bekend maken. Opgave is natuurlijk hier nog mogelijk!

Het is weer zover!

De inschrijving van het 12e Vader en Zoon weekend is geopend! En zo het er naar uit ziet staat ons weer een hoop gezelligheid te wachten.
Er wordt al weer druk gebrainstormd over de programma onderdelen. Want welke leuke spelen en demonstraties moeten we dit jaar nu weer verzinnen. Het programma kunnen we dus nog niet aan jullie verklappen. Maar de mensen die de afgelopen jaren zijn geweest weten hoe gezellig het is bij dit vader en zoon weekend. Je kent het begrip vader en zoon weekend niet? Het vader en zoon weekend is dit jaar in het weekend van 1 tot en met 3 juni 2018. Een weekend vol met leuke “mannen dingen”. Want we hebben leuke spelen, entertainment en heerlijk eten. En vooral we hebben een hoop lol in dit weekend. Want wat is nou leuker dan kamperen met je pa! Kijk maar eens naar de foto’s van de afgelopen jaren.
De komende weken zal het programma beetje bij beetje bekend worden. Een hoop gezelligheid zal het ook dit jaar weer worden.

vrienden en familie weekendNieuw!
Als jullie het leuk vinden kunnen jullie vanaf dit jaar ook het volgende weekend mee doen! Nieuw dit jaar is namelijk het vriendenenfamilieweekend. De laatste jaren waren er tijdens onze weekenden vragen van mensen die niet zo in het programma paste en wij deze mensen dus teleur moesten stellen. Zoals bijvoorbeeld de vraag van een vader: “Ik  wil ook wel eens met mijn dochter komen”. Of de vraag “mogen opa en oma ook mee”. Dit alles hebben we nu opgelost. Tijdens het Vrienden en Familie Weekend is iedereen welkom. Opa en oma met de kleinkinderen, twee vriendinnen met hun zonen of gewoon u met de hele familie! Als jullie besluiten om dit weekend erbij te boeken kunnen jullie je kampeermiddelen kosteloos laten staan! Meer info en aanmelden kan op www.vriendenenfamilieweekend.nl

We komen op televisie!

Hugo, Marius en Jasper hebben een lekker toetje voor ons gemaaktZoals de deelnemers aan het vader en zoon weekend al weten zijn er voor het 24Kitchen televisieprogramma “De worsten van Babel” opnames gemaakt tijdens het weekend. Vandaag hebben we vernomen dat onze opnames zijn te zien in de uitzending van 8 augustus aanstaande om 19:00 uur op 24Kitchen. De uitzending zal dan gedurende de week nog een aantal keer worden herhaald.
Dus 8 augustus mogen we lekker met het bord op schoot voor de televisie eten. En de deelnemers van het vader en zoon weekend die bij de opnames waren weten welk toetje ze moeten maken die avond voor de dames thuis!

Voor je het weet is het al weer afgelopen

vader en zoon weekend 2017 weer een groot succesTja, wat ging het snel he? Maar we hebben wel genoten! Het hele weekend perfect weer en een zeer gezellige sfeer. We mogen wel spreken van een geslaagde programma keuze want voor iedereen zat er wel een uitschieter in. Zo hoorde we dat de Roofvogelshow goed in de smaak was gevallen. Maar ook het vogelhuisjes maken was een gezellige maar ook leerzame klus. Het is ook leuk om alle reacties van jullie terug te zien. Grappig vond ik dat een kind vooraf het Schermen niks vond en achter af als leukste van het weekend vond. En ook het eten was weer een succes.
We kunnen dus weer terug kijken op een zeer groot succes. Trots kunnen we jullie dan al weer mede delen dat er in 2018 ook weer een vader en zoon weekend zal plaats vinden. En wel van 1 tot met 3 juni 2018. Binnenkort zullen we de inschrijving hiervoor openen. We hopen jullie dan ook weer te mogen begroeten.

We gaan beginnen!

de eerste voor het vader en zoon weekend zijn binnenDe eerste zijn al binnen voor het vader en zoon weekend 2017. Karsten, Jasper en Edwin Huisman zijn al druk aan het zwaaien met stokken. Om alles op plek te krijgen in hun nieuwe vouwwagen. Het is nog wel even een puzzeltje zegt papa Edwin, maar het gaat ons wel lukken. Ze hebben er ook reuze zin in. Hun speciale vaderenzoonweekend shirts gingen ook gelijk aan toen we de shirts gingen uitdelen. Zie maar op de foto!

Aanmelden nog tot donderdagavond mogelijk

top weekend tijdens het vader en zoon weekendWanneer je denkt “ach ik heb wel zin in een feestje!” dan heb ik goed nieuws voor je. Aanmelden voor het vader en zoon weekend, welke aankomend weekend op camping Starnbosch wordt gehouden, is nog mogelijk tot donderdagavond 18:00 uur. Dus pak je zwembroek en roep je pa en druk samen op de knop aanmelden. Daar krijg je zeker geen spijt van. Voor slechts € 42,-- per persoon heb je een geheel verzorgd top weekend met een fantastisch programma!

De eerste deelnemers zijn al binnen!

de mama's mogen ook even op de camping komen kijkenHuh ben ik te laat dan? Nee hoor. Want dit weekend hebben we het vader en zoon opbouw weekend. En daar hebben een aantal gezinnen gebruik van gemaakt. Zo kunnen de moeders ook eens kijken waar de “mannen” terecht komen. De mama’s vinden alles hier er gezellig uit zien. Ze vonden het ook wel belangrijk dat de organisatie kennis kon maken met de drijvende motor achter de vaders en zonen. We hopen dat ook de dames er van genieten dit weekend op Camping Starnbosch. En dat de vaders en zonen trots alles aan hun kunnen laten zien. De zonen zagen gelijk kans om alles rondom het programma te vragen. Nou ook voor u is het gehele programma op de website te bekijken. We horen nog wel van de familie’s hoe hun weekend als voorbereiding was. Bent u zich nog vergeten aan te melden? Of heeft u op het laatste moment toch een weekend vrij gekregen? Aanmelden is natuurlijk nog mogelijk.

T-shirt tot woensdag te bestellen

T-shirt vader en zoon weekend 2017Voor de vaders en zonen die nog een T-shirt willen bestellen voor het komende vader en zoon weekend, en dit niet hebben gedaan bij hun aanmelding het volgende. De prachtig blauwe T-shirts met witte opdruk zijn nog te bestellen tot woensdagavond. Daarna zijn er nog beperkt t-shirts verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. Waarbij wel geld op is op. Wilt u nog een T-shirt bestellen als u zich al heeft aangemeld dan kunt u hier nog T-shirts of extra T-shirts bestellen. Als u zich nog wilt opgeven voor het vader en zoon weekend kunt u zich hier het beste aanmelden en eventueel uw T-shirts bestellen.

Papa’s nog even buiten de deur

vaderdag tijdens het vader en zoon weekend 2017We hebben op zondagochtend nog iets in het programma opgenomen waar we voor de papa’s nog niet te veel kunnen uitweiden. Want op zondag 18 juni, tijdens de laatste dag van het vader en zoon weekend is het Vaderdag.En dan moet papa altijd verrast en verwend worden. De kinderen verwachten we op deze zondagochtend om half tien bij de recreatieruimte en de vaders verwachten we daar pas om tien uur. We weten dat we nu vele papa’s opzadelen met een twee weken lang durende nieuwsgierigheid maar geloof me papa’s, het is de moeite waard!

Wie wil er op televisie?

24Kitchen de Worsten van BabelJullie kennen vast wel die “lekkere” televisiezender 24Kitchen. Waar allerlei wereldberoemde chefs de heerlijkste gerechten bereiden. Of verre reizen worden gemaakt voor de heerlijkste ingrediënten. Nou die komen graag eens een kijkje nemen bij het vader en zoon weekend. Voor een nieuw televisieprogramma gaan Hugo, Jasper en Marius alias ‘De Worsten van Babel’ campings in Nederland langs om ter plekke een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Een uitdaging, want de chefs moeten het doen met de ingrediënten die ze vinden op de camping.
Je zou de jongens kunnen kennen als acteurs, bijvoorbeeld uit de serie Spangas, maar het zijn vooral drie goede vrienden die ontzettend van eten houden. Natuurlijk komen ze naar het vader en zoon weekend in stijl met een toepasselijke foodtruck. Misschien gaan ze ook wel wat lekkers voor ons klaarmaken.
En voor diegene die niet op de televisie mogen omdat ze stiekem het huis uit zijn geslopen om het vader en zoon weekend niet te hoeven missen. Geen probleem. We houden jullie wel uit het beeld hoor!
Hieronder kan je de promofilm van “De Worsten van Babel” bekijken. 

 

Yes, het programma is klaar!

yes het programma is bekend!Blij kunnen we jullie melden dat we het programma nu volledig gevuld hebben. Bijna alles hebben we er in vermeld. Ik zeg bijna omdat we misschien nog bezoek krijgen voor de opnames van een TV-programma en ja er staat ons nog een kleine verrassing te wachten in het kader van Vaderdag. Want die mogen we niet vergeten op “zijn” dag. Voor de vaders die nog twijfelen….. zie eens de leuke videofilmpjes van andere jaren. En ben je tenslotte dan om. Aanmelden is natuurlijk nog mogelijk. We hopen dat jullie het weer een leuk programma vinden. Graag lezen we jullie reacties ook hierop op onze facebookpagina.

Hoera we eten Pizza!

we eten pizza uit onze eigen houtgestookte ovenOp de vrijdagavond verrassen we jullie met een zelf gemaakte pizza. Want we hebben deze week een hout gestookte oven gekocht waar je heerlijk pizza in kan bakken. De pizza’s uit een houtgestookte oven worden steeds populairder en bracht ons op het idee om deze te gebruiken voor het aankomende vader en zoon weekend. Iedereen mag zelf een eigen pizza maken en beleggen met van alles wat je lekker hierop vindt. Wat dacht je van ananas, ham, salami, vis, olijven, champignons, artisjokken, paprika, kaas en natuurlijk de lekkere tomatensaus. Bij een hout oven wordt eerst de warmte opgeslagen in het steen door er langdurig een vuurtje in te stoken en daarna ga je de pizza’s er in bakken. Momenteel laten we de oven al inbranden. Dat wordt vast en zeker smullen.
Natuurlijk houden wij ook rekening met diëten en allergie tijdens het weekend. Bij het aanmelden krijgt u ook de mogelijkheid om dit aan ons te melden. Heeft u dat nog niet gedaan? Een allergie of dieet meldt u hier aan ons.

 

Ook de mannen gaan knutselen

vogelhuisjes maken tijdens het vader en zoon weekendTijdens het vader en zoon weekend maken we veelvuldig gebruik van de natuur. En juist voor die natuur gaan wij nu eens wat terug doen. We gaan namelijk vogelhuisjes maken op zaterdagmiddag. Je kan kiezen uit allerlei modellen om te maken maar laat vooral je eigen fantasie er op los gaan. Natuurlijk is er hulp voor al het gevaarlijke boor- en zaagwerk. Ook kan je hem een leuk kleurtje geven. Je kan er voor kiezen om je vogelhuisje na afloop van het vader en zoon weekend mee naar huis te nemen maar je mag hem ook in het weekend ophangen in een speciale boom die we hiervoor hebben uitgekozen op de camping die we helemaal willen vol hangen met vogelhuisjes. Een soort vogelflat gaan we dus maken.
Opgave voor het vader en zoon weekend 2017 is natuurlijk hier nog mogelijk. Hou onze website en facebook in de gaten want deze week kunnen we jullie melden wat voor heerlijks we gaan eten op de vrijdagavond!

Programma zaterdagavond bekend!

leuke onderdelen tijdens de door dram tocht om de route te bemachtigen.We kunnen jullie nu eindelijk vertellen wat we op zaterdagavond na de barbecue gaan doen. We gaan namelijk een “Bos Doordram Tocht” doen. Jullie worden opgesplitst in teams die op een speciale manier worden "gedropt" op een geheime plaats in het bos. De reis hier naar toe is al behoorlijk spannend. Vanaf dit punt start er een puzzeltocht weer terug naar de camping. Maar jullie krijgen niet de complete route om weer terug te komen op de camping. Nee, die moeten jullie verdienen door onderweg opdrachten te vervullen om weer een stuk van de route terug naar de camping te bemachtigen.
Het programma voor het vader en zoon weekend 2017 begint nu al aardig vorm te krijgen. We zijn nu bezig met een leuk onderdeel voor de vrijdagavond en kunnen jullie eerdaags waarschijnlijk nog een verrassing presenteren voor het zaterdag-programma. Zijn de papa’s ook al nieuwsgierig wat er op vaderdag gaat gebeuren?
Kortom we hebben straks weer een hoop lol dit weekend. Heeft u zich nog niet aangemeld? Dat kan nog steeds hier!

Harly en Niels komen naar het vader en zoon weekend!

Harly in de roofvagelshow tijdens het vader en zoon weekendJa we kunnen jullie dan nu de eerste twee onderdelen van het programma van het vader en zoon weekend 2017 bekend maken. Het eerste is de komst van Harly. U kent Harly niet? Harly is de arend die voor elke thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles door het stadion in Deventer vliegt. En Harly komt met al zijn vogel vrienden een prachtige roofvogelshow geven op de Zaterdagochtend.
En op zondagochtend komt Niels. Niels geeft namelijk een workshop schermen. Hij leert ons alles over de floret. Je weet wel die speer die gebruikt wordt bij schermen. En verteld alles over de regels. En dan….. gaan we zelf aan de slag. Niels neemt namelijk voor ons allemaal een vest, masker en een floret mee. Wie van de deelnemers is het beste in deze oud Griekse Olympische sport?
Binnenkort hopen we nog meer onderdelen van het programma bekend te kunnen maken. Opgave voor het vader en zoon weekend 2017 is natuurlijk hier nog mogelijk. Hou onze website en facebook in de gaten want er komen nog mooie dingen voor het programma aan!

>schermen in het programma van het vader en zoon weekend 2017 

Hoera de inschrijving is geopend!

We zijn weer reuze blij dat we de inschrijving voor het vader en zoon weekend 2017 en het stoere meiden weekend 2017 hebben kunnen openen. Zoals we al eerder bekend hadden gemaakt gaan we ook dit jaar beide weekenden weer organiseren op camping Starnbosch. Voor de heren zal het plaatsvinden van 16 t/m 18 juni en de dames zijn welkom van 23 t/m 25 juni.
Ook dit jaar beloofd het weer een zeer leuk programma te worden. Wat het precies inhoudt kunnen we jullie helaas nog niet mededelen maar we zijn al een aantal leuke programma onderdelen aan het uitwerken.

U kent de weekenden nog niet?
Net als andere jaren bieden we de deelnemers heerlijk eten op vrijdagavond bij aankomst en zal er een leuke activiteit op de vrijdagavond zijn. Zaterdagochtend en –middag gaan we weer wat doen voor we beginnen aan de heerlijke barbecue. Zaterdag avond zal er, zoals jullie de laatste jaren gewend zijn, weer een spectaculair spel gespeeld worden. Zondagochtend gaan we dan nog wat doen alvorens we allemaal bij de lunch aansluiten. Ter afsluiting hebben we weer een aantal leuke spelletjes alvorens de tent weer ingepakt wordt en aan de terugreis begonnen wordt.
Voor de vaders is er zeker een leuke bijkomstigheid want Vaderdag valt dit jaar in het weekend en zal zeer zeker in het programma terug komen.

Naast dat u met uw eigen tent, caravan of camper komt hebben we op Camping Starnbosch ook diverse huur mogelijkheden. Zo heeft u de keuze uit huur caravans, tenten, trekkershutten, diverse huisjes en 6 persoons-, 8 persoons- en een 12 persoons groepsaccommodatie. En dit alles tegen speciale extra goedkope tarieven.
Het is mogelijk om bij uw boeking een speciaal vader en zoon of stoere meiden T-shirt mee te bestellen. Deze zijn dit jaar ook in meerdere maten leverbaar van maat 104 tot zelfs 4xl voor de heren. De dames hebben dit jaar ook de mogelijkheid om behalve voor een unishirt voor een getailleerd dames model te kiezen.

Lijkt het je als vader leuk om met je zoon/zonen te gaan kamperen? Opgave is nog mogelijk. Klik daarvoor hier. De dames gaan naar de website www.stoeremeidenweekend.com. Ook als je zelf geen tent of caravan hebt zijn er vele mogelijkheden. Kamperen met je zoon/dochter….doen!

 

Toch nog een feestje

vrijwilligers vader en zoon & stoere meiden weekendAfgelopen weekend stond niet in het teken van de stoere meiden of de vaders en de zonen. Nee afgelopen weekend stond in het teken van de vele vrijwilligers die beide weekenden tot een succes hebben weten te maken. Zonder hun hulp lukt het echt niet om het programma van het stoere meiden weekend of het vader en zoon weekend uit te voeren. En daar willen we hun dan ook uitgebreid voor bedanken. En na die twee drukke weekenden hebben zij wel iets terug verdiend. Dus hebben we afgelopen zaterdag voor hun een heerlijk barbecuefeest geregeld. En we hebben er van genoten. Zelfs de mobile hottub van de camping was al klaar gezet en ook goed gebruikt.
We hopen dat ze volgend jaar ook weer tijd voor ons hebben. Want ook dan hebben we weer de beide weekenden. Het vader en zoon weekend zal dan plaats vinden van 16 tot en met 18 juni 2017 en het stoere meiden weekend van 23 tot en met 25 juni 2017. Zet de data maar alvast in je agenda! Wanneer opgave voor beide weekenden mogelijk is zullen we het jullie laten weten. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

He bah nu al weer voorbij?

Helaas zit het 10e vader en zoon weekend er weer op. We hebben met z’n allen weer enorm genoten van leuke workshops, spelen, demonstraties en natuurlijk heerlijk eten en drinken.
Grote dank ook aan alle vrijwilligers die jullie op tijd hebben voorzien van heerlijk eten en drinken en voor de begeleiding tijdens de vele spelen.
Het wordt wel weer even slapen voordat we starten met het volgende vader en zoon weekend. Maar we adviseren jullie om 16 t/m 18 juni 2017 maar alvast in de agenda te zetten.
Op de website en onze

Slecht nieuws voor de vaders!

levend stratego. de zonen hebben gewonnenJa de vaders zitten nu even behoorlijk in de piepzak. De zonen hebben namelijk de jaarlijkse strijd gewonnen bij het levend stratego. Zij waren net even slimmer in het plaatsen van de verkenners, bommen, spion en noem maar op. De eindstand was dan dit jaar 3-2 voor de zonen.
We gaan ons nu dan opmaken voor de barbecue en daarna voor het lasergamen in het bos.
En mama’s nog even een mededeling……we blijven lekker nog een nachtje op de camping!
Via onze website en facebookpagina proberen wij jullie tussendoor zoveel mogelijk van foto’s te voorzien. Klik hier voor de fotoalbums.

De eerste zijn binnen!

Piet en Maurice zijn als eerste binnenPiet en Maurice Nap uit Zegveld zijn de eerste dit jaar. “We konden lekker vroeg weg en heerlijk gaan genieten van het mooie weer”, vertelde papa Piet. Nu zijn ze druk bezig met hun kampeerspullen uit te stallen en klaar om te gaan zitten hoe de rest straks staat te klungelen hahaha. Maurice heeft ook reuze zin in het weekend.
Ook alle voorbereidingen zijn klaar. “U kunt allemaal komen hoor!”, zegt campingbaas Robbin. De boodschappen zijn uitgepakt, de vrijwilligers druppelen binnen en de grote shoarmapan staat weer op z’n plek.

Nu nog precies 1 dag wachten

bijna de start van het vader en zoon weekendNu wordt het wel heel spannend. Want over precies 24 uur zijn we gestart met het 10e vader en zoon weekend. En het beloofd, als van ouds, weer een top weekend te worden. De temperaturen zijn uitstekend en de sport, spel en entertainment onderdelen zij de beste en gezelligste ooit!
Op dit moment zijn we alles aan het voorbereiden op de camping. De koelkasten worden op temperatuur gebracht, het kantoor (in de voortent) wordt ingericht, de tshirts moeten verpakt en gestikkerd worden. Afijn er is nog genoeg te doen. Misschien gaan we vanavond nog even lekker proefdraaien met het lasergamen hahaha.
Alle toegangswegen zijn ook geen probleem. De snelweg A28 en A50 hebben geen noemenswaardige vertragingen vanwege werkzaamheden. Denken jullie nog even er aan om de app te installeren voor de geocache-tocht? We zien jullie graag allemaal morgen.

Belangrijk nieuws voor de deelnemers!

topo gps voor de gps/geocache-tochtVoor de deelnemers die in het bezit zijn van een smartphone is er belangrijk nieuws. Heb je er geen één? Dan geen paniek. Er zullen genoeg mensen zijn die er eentje bij zich heeft.
Op het programma hebben wij namelijk voor de vrijdagavond het momenteel zeer populaire gps/geocache staan. Daar voor maken we gebruik van gps waarmee de meeste smartphones zijn uitgerust. Om het spel te kunnen spelen is er in elk team (ongeveer 8 personen) 1 telefoon nodig waar een speciale app op staat. Voor de android telefoons heben we een volledig gratis app gevonden. Voor de mensen met een iphone is er een app die echter wel € 4,-  kost. Als je dat zonde van je geld vindt, nogmaals geen probleem. Er zijn vast telefoons genoeg. Een uitleg over gps, geocache en de app’s kan je hier downloaden. Dan kan je rustig op je gemak alles op je telefoon installeren en instellen. Wel nog een tip. Zorg dat je telefoon aanstaande vrijdag goed is opgeladen. En heb je een reserve accu of een powerbank neem deze dan mee.

Echte mannen hebben kettingzagen!

Nu kunnen we jullie dan eindelijk melden dat het programma van het 10e vader en zoon weekend dan eindelijk compleet is. Vorige week hadden we al de gps/cpgeocachetocht toegevoegd aan de vrijdagavond maar nu het laatste open plekje, de zaterdag ochtend. We krijgen op de zaterdagochtend namelijk een zaagdemonstratie van het axetreme team. Die tonen allerlei trucjes met vlijmscherpe kettingzagen en bijlen. Zeer spectaculair om naar te kijken op deze jubileumeditie. Want heeft u wel eens een konijn gezaagd zien worden uit een boomstam binnen een paar minuten? En lukt het om 2 doorgezaagde boomstammen toch boven op elkaar te laten staan? Ook de deelnemers worden waar het mogelijk is hierbij actief betrokken.
En hiermee is het programma compleet. We hopen dat jullie het een leuk programma vinden. Heb je je nog niet aangemeld? Dat is nog tot donderdag 26 mei hier mogelijk. Tshirts kunnen nog tot zaterdag 21 mei besteld worden. Wil je nog een tshirt bestellen als je je al hebt aangemeld dat kan nog hier.

Hoe vinden jullie de T-shirts?

de shirts voor 2016Vandaag kunnen we jullie de kleuren van de T-shirts voor het stoere meiden weekend 2016 en het vader en zoon weekend 2016 bekend maken. Bij Creavon in Dalfsen hebben ze er ook dit jaar weer wat moois van gemaakt. Voor de heren een kiwi groen T-shirt met donker groene opdruk en voor de stoere meiden een grijs T-shirt met signaal roze opdruk. We hopen dat jullie het ook een super leuk T-shirt zullen vinden. Bij de opgave zijn de shirts te bestellen voor € 10,-- per stuk en als jullie je al hebben opgegeven kan je hier nog extra T-shirts bestellen.

tshirts 2016

Programma vader en zoon weekend deels bekend gemaakt

ook dit jaar levend stratego tijdens het vader en zoon weekendWe konden het niet langer voor ons houden maar op de vrijdagavond en de zaterdagochtend na hebben we het programma van het 10e vader en zoon weekend bekend gemaakt. En vanwege het lustrum hebben we er een speciaal programma van gemaakt. Natuurlijk komen er nog 2 onderdelen bij maar deze zullen niet minder spectaculair zijn. Vandaag konden we bekend maken dat we op zondag een capoeira workshop krijgen. Daarnaast gaan we op zaterdag middag zoals vertrouwd weer  het levend stratego spelen en daarna heerlijk weer aan de gezellige vader en zoon barbecue. Maar op zaterdagavond hebben we één van de klappers in het programma het lasergamen! Een aantal vaders en zonen hebben ons al laten weten hier naar uit te zien. Wat we op vrijdagavond en zaterdagochtend gaan doen laten wij jullie deze week weten. We hopen dat jullie allemaal weer komen. Het programma kunt u hier bekijken. Wat nog niet opgegeven? Klik dan snel hier!

Nog meer spektakel in het programma

capoeira op het vader en zoon weekend 2016Voor het programma van het 10e vader en zoon weekend hebben we weer iets spectaculairs kunnen vastleggen. Op zondagochtend doen we namelijk capoeira! Capoeira is een Braziliaanse combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. Capoeira wordt niet 'gedanst' of 'gevochten/gespard', maar gespeeld. Dit woord geeft precies aan waar het in capoeira om draait: speelsheid, energie, beweeglijkheid en kameraadschap. Het spel vindt plaats in een kring van mensen, de roda. De workshop wordt gegeven door Zuzu die capoeira al beheerst vanaf zijn 10e jaar. Bekijk de film om een indruk te krijgen.
Dit jaar zijn we helaas wat later om het volledige programma bekend te maken. Maar we zijn nog even aan het schuiven om alle onderdelen op de juiste plek in het programma te krijgen. Binnen een paar dagen zullen we het aan jullie dan eindelijk presenteren. Opgave kan nog steeds hier!

We krijgen weer een top programma dit jaar!

lasergamen tijdens het 10e vader en zoon weekendHet ziet er naar uit dat het 10e vader en zoonweekend weer een super gezellig en vooral ook spectaculair programma krijgt. En daar kunnen we jullie nu al wat over verklappen. Want zoals jullie van ons gewend zijn hebben we op zaterdagavond altijd iets zeer leuks op het programma staan en dit jaar is dat …….. LASERGAMEN! Ja want het bos bij de camping verandert waarschijnlijk in een zeer groot slagveld. De vaders en zonen zullen we opsplitsen in groepen. De lasergamepistolen werken op infraroodstralen die niet zichtbaar zijn (net zoals de afstandsbediening van je t.v.) Voordeel hiervan is dat er geen echte laser gebruikt wordt en het dus ook niet schadelijk is voor je ogen. De sensoren zijn in het geweer ingebouwd, dus je hoeft ook geen vest aan! De lasergamepistolen hebben een bereik tot wel 40 a 50 meter.  Wanneer je geraakt wordt door de tegenstander verliest je geweer een beetje kracht en als je te vaak geraakt bent dan stopt deze er mee. Bij de spelleiding kan je dan weer je geweer laten activeren maar kost jullie team wel weer een levenspuntje. Welk team wint er met het minste levenspunten?
Binnen een week willen we jullie het hele programma kunnen verklappen maar dit spectaculaire onderdeel konden we niet langer voor ons houden. Opgave voor het vader en zoon weekend is natuurlijk nog steeds hier mogelijk.

film 2015 is vanaf nu te zien!

film van het vader en zoon weekendTijd om de chips, popcorn en cola klaar te zetten want de film van het vader en zoon weekend 2015 is vanaf nu te bekijken. Het heeft even geduurd voor dat hij te zien is maar het resultaat mag er wezen. Ga er lekker voor zitten voor deze ruim 20 minuten durende film en geniet van wat we allemaal in 2015 hebben mee gemaakt. Was u er niet bij? Kijk dan de film en kom dan tot conclusie dat u zich toch echt voor dit jaar moet aanmelden.

De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen

Ed en Senna Hogendoorn de eerste aanmelding voor 2016Deze week hebben de echte “die hard” vader en zoon weekend fans zich al aangemeld. Als eerste waren dit jaar Ed en Senna Hogendoorn. Zij maken er elk jaar een sport van om zich als eerste aan te melden. Ed liep als klein jongetje al over camping Starnbosch rond  en beleeft nu zijn jeugdjaren terug met zijn zoon Senna. Zij hebben dan al vele jaren mee gedaan aan het vader en zoon weekend. En zo ook aan deze 10e editie! Maar vele anderen hebben zich ook alweer aangemeld!
De organisatie is, nu de inschrijvingen lopen, gestart met de invulling van het programma en het ontwerp van de T-shirts voor deze speciale 10e editie. Natuurlijk kunt u zich nog steeds aanmelden.
Ook de inschrijving van de dames kan nu van start gaan. Want ook de website van het stoere meiden weekend is weer geheel bijgewerkt en afwachting van de aanmeldingen. Het Stoere meiden weekend is dit jaar van 3 tot en met 5 juni, zoals elk jaar het weekend na het vader en zoon weekend. Mochten er vaders tussen zitten die hun caravan of tent willen laten staan voor het stoere meiden weekend dan kan deze kosteloos blijven staan op camping Starnbosch.
En vergeet u niet onze actie op onze facebook pagina. Want we zouden het leuk vinden als jullie willen mee denken aan de invulling van het programma. Op onze facebookpagina kun je jullie idee insturen bij het artikel er over. Het idee van de winnaar nemen we op in ons programma en hij wint ook nog eens het exclusieve vader en zoon t-shirt voor het jaar 2016 en een ontbijtmand voor de zaterdag- of zondagochtend.

JAAAAAAAA…. Het is zover!

aanmelden voor het vader en zoon weekendJa want vanaf vandaag kunnen jullie je weer aanmelden voor het vader en zoon weekend 2016. Dit jaar zal het een extra leuke worden want dit is al weer de 10e editie. Een extra reden dus om er een groot feestje van te maken.

Het programma kunnen we nog niet aan jullie verklappen. Maar de mensen die de afgelopen jaren zijn geweest weten hoe gezellig het is bij dit vader en zoon weekend. Je kent het begrip vader en zoon weekend niet? Het vader en zoon weekend is dit jaar in het weekend van 27 tot en met 29 mei 2016. Een weekend vol met leuke “mannen dingen”. Want we hebben leuke spelen, entertainment en heerlijk eten. En vooral we hebben een hoop lol in dit weekend. Want wat is nou leuker dan kamperen met je pa! Kijk maar eens naar de foto’s van de afgelopen jaren.
De komende weken zal het programma beetje bij beetje bekend worden. Een hoop gezelligheid zal het ook dit jaar weer worden.

Jullie kunnen je hier aanmelden voor het vader en zoon weekend van 2016.

Heb je geen kampeermiddel? Ook dat is geen probleem. Want op camping Starnbosch hebben we ook voldoende caravans of accommodaties te huur. Er is nu zelfs de Jachthut bij gekomen met slaapplaats voor 14 personen! Kijk hier voor de mogelijkheden van de verhuur accommodaties.

Ook dit jaar hebben we weer het vader en zoon weekend “opbouwweekend”. Het weekend voor het vader en zoon weekend kan je alvast jullie kampeermiddelen opbouwen voor een gereduceerd tarief en het hele gezin kennnis laten maken met camping Starnbosch. Meer info over het opbouw weekend lees je hier.

En wat we ook leuk zouden vinden als jullie zouden willen mee denken aan de invulling van het programma. Op onzefacebookpagina kun je jullie idee insturen bij het artikel er over. Het idee van de winnaar nemen we op in ons programma en hij wint ook nog eens het exclusieve vader en zoon t-shirt voor het jaar 2016 en een ontbijtmand voor de zaterdag- of zondagochtend.

De kosten voor het vader en zoon weekend zijn als volgt. Per deelnemer betaal je € 42,-; een kampeerplaats in het bosgedeelte zonder elektra kost € 20,- en een kampeerplaats in het bos- of parkgedeelte met elektra kost € 30--. Hierbij komt nog per deelnemer € 0,85  toeristenbelasting en uw sep-card tegoed voor gebruik van warm water in het toiletgebouw. Meer info over tarieven lees je hier.

Heb je nog vragen over het vader en zoon weekend? Kijk dan eerst op de website bij de veel gestelde vragen of stel ze aan de organisatie.

Bent u al vrienden met ons geworden? We zouden het leuk vinden als je ons volgt op onze facebookpagina of twitter.

Helaas het zit er weer op …..

tot volgende vader en zoon weekendJammer, jammer, jammer. Maar het vader en zoon weekend 2015 is al weer afgelopen. Maar we kunnen terug kijken op weer een fantastisch weekend. Het weekend begon een beetje ongemakkelijk daar onweer een gedeelte van het avondprogramma letterlijk in het water liet vallen. Maar gelukkig kon de konijnenjacht verplaatst worden naar de zaterdag. Bij de konijnenjacht moesten de vaders en zonen konijnen, die voorzien waren van een zender, opsporen met een peilantenne. Verder was er nog een klim en klauterochtend met de Dalfser scouting. Hierbij konden de vaders en zonen met de kabelbaan naar beneden, bierkrat stapelen, water-schommelen (het was toch warm weer) en tenslotte een stukje pionieren met touwen en palen. Op zaterdag middag stond weer het Levend Stratego op het programma. Waarbij zowel de vaders als de zonen alles deden om te winnen. Dit jaar eindigde het 2-2. Volgend jaar dus aan beide teams weer de taak om tot een winnaar te komen.  Na de vader en zoon barbecue was er nog een spannend douanespel in het bos. Op zondagochtend was er een zeskamp met aansluitend een lekkere lunch. Ter afsluiting kon er nog kubb worden gespeeld, lekker voetballen of elastiek- en boogschieten. Moe maar voldaan gingen de vaders en de zonen weer met een beetje tegenzin naar huis.
Alle foto's van het weekend zijn al terug te vinden op de website. Binnenkort zal ook de film verschijnen.
Nu kan de organisatie weer van voor af aan beginnen voor een volgend vader en zoon weekend. Zo moet er weer een programma komen voor de 10e editie van het vader en zoon weekend. De datum is er inmiddels al weer. Zet u 27 tot en met 29 mei 2016 maar alvast in uw agenda. Binnenkort kunt u ook inschrijven.

vader en zoon zeskamp shoarma eten op vrijdag  bierkrat stapelen tijdens het 9e vader en zoon weekend

Noodweer gooit de konijnenjacht in de war!

slecht weer op vrijdag avondHelaas gooit het onweer van vanavond het avondprogramma flink in de war. Want met dit weer kunnen we geen konijnenjacht doen in het bos. Het uitzicht op de gehele camping is zoals op de foto hiernaast. Maar dat mag de pret niet drukken. Overal zit iedereen gezellig te keuvelen onder luifeltjes of aan een lekker glaasje bij “Het Boskamp”. Gelukkig waren de konijnen de beroerdste niet en mogen we morgen middag om 4 uur (na de levend stratego) nog een keer op ze jagen. Jenny en Pieter-Jelle bedankt dat jullie morgen middag weer willen terug komen om ons een gezellige middag te bezorgen. De scouting heeft alles opgebouwd staan voor morgen ochtend. Morgen zonneschijn wordt ons beloofd!
De foto's van vrijdag staan weer online. ze zijn hier te bekijken.

De eerste zijn al binnen!

Bart en Koen zijn binnen!Bart en Koen zijn dit jaar de eerste. Ze zijn lekker vroeg met dit mooie weer op pad te gaan om te gaan genieten van het vader en zoon weekend. Ze zijn zojuist gestart met het opbouwen van de tent. Lekker onder de bomen, een beetje in de schaduw.  Bent u vandaag dus al eerder vrij? Stap lekker in de auto en kom vroeger! Kijkt u nog wel even op vanAnaarBeter.nl voor alle wegwerkzaamheden op uw route vandaag naar Camping Starnbosch.

 

Organisatieteam al druk in de weer

vrijwilligers en organisatieHet leger van vrijwilligers en organisatie zijn al druk in de weer met de voorbereidingen van het vader en zoon weekend. Zo heeft campingbaas Robbin alle tafels en stoelen al tevoorschijn gehaald. Worden de koelkasten schoongemaakt. De dames op pad naar de groothandel en de bestelling wordt in orde gemaakt voor de plaatselijke supermarkt. Al het drukwerk en consumptiebonnen worden gesorteerd. Kortom een drukke gezellige bedoening om het u volgende week reuze naar de zin te maken.
Als er nog mensen willen deelnemen dan is opgave nog mogelijk voor het vader en zoon weekend tot aanstaande woensdag. De stoere meiden kunnen zich nog aanmelden tot de woensdag daarop.
we hopen jullie allen weer te mogen begroeten.

Mooi weer op komst met het vader en zoon weekend

Mooi weer tijdens het vader en zoon weekendVandaag pikten we een zeer leuk berichtje op. Op de website van “het belang van Limburg” kwamen we het volgende bericht tegen:
“Vanaf midden volgende week wordt het droog en zonnig met maxima boven twintig graden. De tweede week van juni komt zelfs de kaap van 25 graden in zicht.”
Tot en met dinsdag moeten we nog even op de tanden bijten met veel regen en wind, maar daarna gaan de temperaturen in stijgende lijn met maxima die eindelijk boven de twintig graden uittorenen. “Een krachtig hogedrukgebied boven de Azoren schuift richting Europa, wat garant staat voor warmer, droog weer. Volgende week donderdag halen we mogelijk al 24 graden. Bovendien luwt de wind, waardoor de gevoelstemperatuur ook een pak hoger zal liggen.”
Dat is toch een leuk vooruitzicht voor ons! Opgave voor het Vader en Zoon Weekend is nog mogelijk tot woensdag juni. Voor het Stoere Meiden Weekend is opgave nog mogelijk tot woensdag 10 juni.

T-shirts bestellen nog tot donderdag avond mogelijk

T-shirts zijn nu nog te bestellenTot donderdag avond is het nog mogelijk om T-shirts te bestellen voor het Vader en Zoon Weekend en het Stoere Meiden Weekend. Dit jaar hebben we voor de heren een grijs shirt met een donkerblauwe opdruk en voor de dames een leger groen shirt met een roze opdruk. Natuurlijk weer super kwaliteit shirts gemaakt door Creavon in Dalfsen en zoals je leest in hippe kleuren. Je kan je shirt voor het Vader en Zoon Weekend hier nog bestellen en voor het Stoere Meiden Weekend zijn ze hier te bestellen.

Leuk artikel over vader en zoon weekend en het stoere meiden weekend

website tym.nlOp de website van Tym.nl staat een leuk interview over het vader en zoon weekend geschreven door Peter de Vries. Het is een leuk interview geworden en van harte aanbevolen om te lezen en even rond te kijken op hun website. Tym.nl staat boordevol met tips en verhalen over beweging van kinderen. Want bewegen voor kinderen is natuurlijk hartstikke goed. En dat doen we volop tijdens het Vader en Zoon Weekend en ook natuurlijk tijdens het Stoere Meiden Weekend. Het interview is hier te lezen.

Zaterdag 6 juni finale champions league

champions league finale tijdens het vader en zoon weekendDe echte voetballiefhebber weet het natuurlijk allang. Op 6 juni, tijdens het vader en zoon weekend, spelen Juventus en Barcelona de finale in de champions League om 20:45 uur. Natuurlijk hebben wij ook de mogelijkheid om gezellig voetbal te kijken. Dus vaders die van plan waren om thuis te blijven? Niet doen! Kom gezellig met ons kijken. En natuurlijk kunnen alle penalty’s nog even worden doorgenomen in een partijtje voetbal.

Scouting komt weer terug op zaterdag ochtend!

dit jaar bierkratstapelen tijdens het vader en zoon weekendDe deelnemers die vorig jaar zijn geweest weten dat we op de zaterdag ochtend een spectaculair programma hadden tijdens het vader en zoon weekend in samenwerking met de D’alflandgroep van de scouting uit Dalfsen. En het goede nieuws is “ze komen dit jaar terug” met geheel nieuwe onderdelen. Zo gaan we ons ook wagen aan het bierkrat stapelen en op speciaal verzoek keert de kabelbaan van vorig jaar ook weer terug. De rest van het programma op deze ochtend blijft nog even een verrassing. Kortom we hebben straks weer een hoop lol op de zaterdagochtend. Heeft u zich nog niet aangemeld? Dat kan nog steeds!

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?