fbpx

Vader en zoon weekend 2019 was weer top!

freestyle voetbal tijdens het vader en zoon weekend 2019Het vader en zoon weekend voor 2019 was weer een topper onder de afgelopen edities. Mede dankzij het mooie weer en de leuke programma onderdelen kunnen we enthousiast zijn over deze 13e keer vader en zoon weekend.

Op vrijdag werd iedereen ontvangen tijdens de Duitse avond met een brede sortering Bratwurst, Sauerkraut und Reibekuche. Na het eten begon de groep deelnemers aan de freestyle voetbal workshop, touwtrekken en het dribbel parcours. Aansluitend was het nog even een stokbroodje bakken boven het kampvuur. En na het bakken ging er natuurlijk lekker jam of appelstroop op. Hierna ging de gezelligheid weer verder op het Duitse plein tot het tijd was om de tent weer op te zoeken.

het was een gezellige boel tijdens het vader en zoon weekend 2019Zaterdag startte de dag met een hoop lucht. Diverse luchtkussens stonden er opgesteld. Zo was er een 20 meter lange stormbaan waar flink overheen geklauterd kon worden. Was er een levend tafel voetbalspel waarbij iedereen even zelf de poppetjes aan de stok was. En tenslotte een buikglijbaan van 23 meter lang die door zowel de vaders als de zonen veelvuldig gebruikt werd met het warme weer.
Zaterdag middag was er een demonstratie van de brandweer van Dalfsen. Een ongeluk met een auto was in scene gezet en aan de brandweerlieden was het de taak om het beknelde slachtoffer zo veilig mogelijk uit de auto te halen middels allerlei hydraulische knipscharen. Na deze demonstratie konden de vaders en zonen zelf even de brandweerslangen hanteren om te ervaren hoeveel kracht het water heeft. Ook het hydraulische gereedschap kon worden gebruikt.
tegen de avond begon de traditionele vader en zoon barbecue waar allerlei lekkere dingen op rooster verschenen. S ’avonds was er nog een QR-code tocht in het bos. Met de mobiele telefoon moesten codes gescand worden om de juiste route te krijgen. Ook moesten er opdrachten worden uitgevoerd. Tenslotte was er nog een hoop gezelligheid op het plein en werd de barbecue ook nog even opgezocht voor nog een lekker hapje of marshmallows.

Zondagochtend kregen  de vaders en zonen een workshop Wushu. Hierbij leerde de groep, na een intensieve warming up, allerlei val en verdedigingstechnieken. Natuurlijk werden er nog allerlei stoten en trappen gedemonstreerd die door een ieder op de kussens kon worden na gedaan. Daarna volgde er een lekkere lunch op het plein. Het afsluitende middagprogramma had allerlei spelletjes zoals spijkerbroekhangen, hoefijzerwerpen, sjoelen om een hoekje en nog allerlei oudhollandse spelen. Vanwege het mooie weer werd de buikschuifbaan ook nog even uitgetest. Natuurlijk was het ook mogelijk om de formule 1 race te kijken in de bioscoop op de camping.

Kortom het was weer een super weekend. Alle vrijwilligers hopen dat iedereen dan ook heeft genoten. Heb je de foto's nog niet gezien? Je kunt ze hier bekijken in de fotoalbums.

De deelnemers van het vader en zoon weekend hadden het reuze leuk

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?