fbpx

het verleden

vader en zoon weekend
In 2007 zijn de voormalige eigenaars van camping Starnbosch te Dalfsen gestart met de vader en zoon weekends. Een goed idee natuurlijk daar de meeste vaders niet echt de tijd hebben om eens iets leuks met de kinderen te gaan doen. 

En ja vaders en zonen hebben nou ook niet zo de behoefte om samen te wachten voor het pashokje waar de dames weer in staan. Of uren te neuzen in alle rekken bij een oorbellen winkel. Om maar niet te spreken over zeurende dames wanneer de afwas nou eens eindelijk gedaan wordt. Nee mannen hebben meer behoefte aan “echte mannendingen”. Zoals spannende activiteiten waarbij misschien ook nog de nodige spierkracht voor nodig is. Of lekker knoeien achter de barbecue en voetballen. En zeg nou zelf als kind zijnde is er toch niks prachtiger dan samen met je Pa op pad. Daar zullen ze nog jaren over praten.

In de afgelopen 11 keer hebben er vele leuke en spannende zaken op het programma gestaan. Zo was er bijvoorbeeld in 2010 het bezoek van het Still Timberteam die lieten zien hoe je een boomstam te lijf moet gaan met een kettingzaag. Maar ook met een oude 2 persoonshandzaag. En grappige figuurtjes dat ze konden zagen. 

In 2011 kregen we een bezoek van “De sterkste man van Nederland” Jarno Harmes. Die het voor elkaar kreeg om honderden kilo’s te verplaatsen. Dat waren niet alleen de zware tractorbanden en sloopkogels,  maar ook de vaders (die net een stapeltje hamburgers van de bbq hadden genuttigd) werden als een veertje opgetild.. Ook waren er dat jaar de rodeostier en tal van luchtkussens aanwezig.

In 2012 werden de vaders en zoons verrast met schotse rokjes voor de echte Highland Games. De boomstammen werden in de stromende regen meters ver weg geworpen.

In 2013 stond er een heuse bootcamp op het programma. Klimmen in de touwen, en veel spieren gebruiken. Verder was er ook een demonstratie met een trailmotor door Sjaak van Bezouw die met de motor vloog over onze oude auto. Tot zelfs op zijn achterwiel aan toe.

In het menu onder verleden zijn een aantal foto's te vinden van de vorige vader en zoon weekenden.

In 2013 is de camping Starnbosch overgenomen door Robbin van den Heuvel. Die heeft vorig jaar even over de schouder van de vorige eigenaar mee gekeken. Maar dit jaar heeft hij dan alles in eigen hand. Robbin vertelt dat hij het belangrijkste vindt dat kinderen in alle leeftijden zich kunnen vinden in het programma en er tevens spectaculaire programmaonderdelen in zitten, want het moet toch een belangrijke herinnering blijven voor onze gasten. 

In 2014 heeft een nieuw organisatieteam het stokje overgenomen met geheel vernieuwd programma. Op de vrijdagavond werd er na het pannenkoeken eten een workshop budo gegeven.  Budo is een combinatie van verschillende vechtsporten zoals Aikido, Jui-Jitsu en Karate en bestaat uit diverse  trap-, stoot-, greep- en worptechnieken. De zaterdag ochtend stond in het teken van de scouting. De dalfsen scouting de D’alflandgroep had een spannend parcours opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo kan je knopen leren, klauteren over de apenbaan, vuur maken en van de kabelbaan. Voor het laatste onderdeel werd nog even snel een zwembroek aangetrokken want toen was er kussengevecht op een balk in het zwembad. S’middags was er het levend stratego. Het bekende bordspel maar dan in het echt. De twee legers bestonden uit de vaders tegen de zonen natuurlijk. Zaterdag avond was er de barbecue en daarna op pad voor een survivaltocht. Zondag was er nog een zeskamp. Nieuwsgierig naar de foto’s klik dan hier.

In 2015 stond er een konijnenjacht op het programma. Met behulp van een peilantenne moest er naar konijnen gezocht worden die voorzien waren van een zender. Zo waren er 10 konijnen in het bos verstopt. Het zal jullie duidelijk zijn dat het natuurlijk niet om echte konijnen gaat, want ook wij zijn zelf veel te gek op de natuur. Ook mocht niet het uiterst populaire levend stratego ontbreken. We weten nog steeds niet wie hier het meest fanatieker in is. De vaders of de Zonen? Ook was er op zaterdagavond een spannend douanespel waarbij huiden moesten worden gesmokkeld zonder gepakt te worden door de douane. 

In 2016 hebben we een zeer spectaculaire 10e editie gehad van het vader en zoon weekend. Dit weekend deden we geocaching, het fanatieke lasergamen en op zondagochtend een actieve workshop capoeira.

In 2017 hadden we een workshop schermen. Hebben we prachtige vogelhuisjes gebouwd en hadden we het team van 24kitchen over de vloer!

2018 had een programma met vol van nieuwe onderdelen. Zo was er op vrijdag een demonstratie freestyle BMX fietsen waarbij de kinderen de trucjes zelf ook even ui mochten proberen. Zaterdag werden we met een hoop herrie uit bed gehaald tijdens de workshop djembé. Met ook nog een politiehondenshow in dit weekend en een fantastisch schepenspel in het bos. Afgesloten met bokshandschoenen voor een worskhop kickboksen.

In 2019 was er voor het eerst een thema avond voor de vrijdag. Er was namelijk een Duitse-avond. Dus vol met al het gezonde Duitse eten. Zoals lekkere curry worsten, braadworsten met zuurkool, reibekuchen en nog veel meer lekkers. Verder was er dit weekend een freestyle voetbal workshop, een demonstratie met veel activiteiten van de Dalfser brandweer, een QR-codetocht een workshop wushu en lekker klimmen en klauteren op de stormbaan, de buikschuifbaan en het levend tafelvoetbalspel.

Mocht u nog vragen hebben over het vader en zoon weekend? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Zoals u al eerder kon lezen hebben we al wat edities van het vader en zoon weekend achter de rug.
Om u een impressie te geven wat u allemaal gemist heeft de afgelopen jaren hier wat foto's en de film van 2014

boomstam zagen - vader en zoon weekend 2011 - Jarno Hams, de sterkste man van Nederland, laat zijn kunsten zien. 2012 - rollend door het zwembad .... en droog blijven

2013 motor demo - Sjaak van Bezouw verzorgd de klimmen en klauteren op het vader en zoon weekend 2014 Budo All Style - even een plankje doortrappen!

gezellig in een tentje met z'n allen tijdens het vader en zoon weekend 2014

filmverslag vader en zoon weekend 2014