fbpx

Programma vader en zoon weekend 2019

Dit was het programma van het 13e vader en zoon weekend. Welke gehouden werd van 21 tot en met 23 juni 2019

duitse avond bij het vader en zoon weekend 2019Vrijdag 21 juni 2019

17:30 – 19:15 uur avond eten:
De gasten worden welkom geheten op camping Starnbosch en daarna zullen wij weer heerlijk eten voor jullie klaar maken. En dit jaar is dit geheel in een thema. We houden namelijk een hele foute Duitse avond. Dus vol met al het gezonde Duitse eten. Zoals lekkere curry worsten, braadworsten met zuurkool, reibekuchen en nog veel meer lekkers. Want waarom wachten tot oktober als het nu al kan!

19:45 – 21:15 uur Fußballabend / voetbalavond:
freestyler Josh leert ons leuke voetbaltrucjes tijdens het vader en zoon weekend 2019Bij een Duitse avond mag het voetbal ook niet ontbreken. Hoe vaak is het voetbal tussen Nederland en Duitsland een gesprek geweest. We delen de groep op voor en drietal leuke voetbal onderdelen. Eén daarvan is de freestyle workshop en demonstratie van Joshua. Joshua is een groots balkunstenaar en inmiddels bekend van TV en bij menig voetbalvereniging. Als jongste uit een gezin van vijf kinderen kreeg hij met twee voetballende broers op vroege leeftijd de balfeeling mee. Hierdoor beschikte hij al snel over een goede techniek. Vanaf zijn veertiende jaar hield Joshua zich specifiek bezig met het filmen van zijn balkunsten. Kijk hier maar is naar een filmpje. Hij observeerde zichzelf kritisch en streefde naar perfectie in elk opzicht. Vandaag komt hij ons ook een tal van deze trucjes leren.
De andere twee voetbal onderdelen houden jullie nog van ons tegoed. Weet wel dat op deze Duitse avond het heel normaal is dat we pas winnen in de laatste minuut!

21:15 – 22:30 uur Stokbroodjes bakken:
Tussen de Duitse avond door gaan we nog even gezellig een stokbroodje bakken boven het kampvuur. Als die klaar is smeren we er heerlijk jam op.

Bierpul schuiven tijdens het vader en zoon weekend 201921:15 – 23:00 uur Vervolg Duitse avond:
Voor die gene die nog niet genoeg gefeest hebben vandaag gaan we gewoon nog even door. We zetten de gezellige duitse feestmuziek nog even aan en drinken er natuurlijk een gezellig Duits tapbiertje bij. En voor de kinderen een alcoholvrije sneeuwitje, die opa vroeger ook altijd maakte voor papa! Gezellig hapjes en een heuse bierpulschuif wedstrijd er bij en misschien nog meer leuke spelletjes maken de eerste avond gezellig af. Stop dus je lederhosen ook in de koffer, je duitse vlaggetjes en shirt. Want hoe gekker hoe beter!

Zaterdag 22 juni 2019

08:30 – 10:00 uur: Ontbijt op eigen gelegenheid
De kampwinkel is vanaf 08:30 uur open. Hier zijn ook diverse vers gebakken broodjes voor u verkrijgbaar voor een klein bedrag.

10:00 – 11:30 uur: Klimmen, glijden en lok maken
lekker klimmen en klauteren over de stormbaan, buikschuiven en levend tafelvoetbalWe beginnen de zaterdagochtend met een hoop lucht. We hebben via Hollewand attractieverhuur in Heino een aantal spectaculaire luchtkussens/spelen kunnen huren. Zo hebben we een leuke stormbaan, een 23 meterlange buikschuifbaan en een levend tafelvoetbalspel. Dus zetten we de papa's aan de stok voor het tafelvoetbalspel en trekken wij, de zonen, onze zwembroek aan voor een mega buikschuif. Of zouden de papa's dat beter kunnen? En wie is er het snelste over de grote stormbaan heen?

demonstratie en actief bezig zijn met de brandweer Dalfsen14:00 – 16:00 uur: Brandweer Dalfsen
De brandweer van Dalfsen komt het zaterdagmiddag programma van het vader en zoon weekend verzorgen. Zo geven ze een demonstratie van technische hulpverlening. Dat is bijvoorbeeld mensen die bekneld in een auto zitten te bevrijden. Daarnaast kunnen de vaders ook ervaren hoe je naar buiten moet komen in een huis vol met rook. Kunnen we zelf eens zo’n straalpijp vasthouden; natuurlijk met een flinke waterdruk. En tenslotte het materiaal en de auto’s van de Brandweer bekijken. Heb je vragen? Stel ze gerust. Want de brandweermannen zullen deze graag beantwoorden.

gezellige barbecue tijdens het vader en zoon weekend17:30 – 19:30 uur: Avond eten
Hij mag natuurlijk niet ontbreken…. De vader en zoon barbecue! Je kan zelf de keuze maken wat voor vlees je op de barbecue gaat leggen. Natuurlijk ook aangevuld met patat, salade, stokbrood en lekkere sausjes.

scan de code en zie hoe het werkt20:15 - 22:30 uur: QR-code tocht in het bos
Zaterdagavond is er altijd een leuk spel in het bos. Ook dit jaar tijdens het vader en zoon weekend. We hebben dit jaar een qr-code tocht. Dit keer geen vel met papieren en opdrachten. Nee, lees onderweg de route en opdrachten af met je mobiel voorzien van een qr-code app. Je scant de codes die je onderweg tegenkomt of bij een opdracht krijgt. Want we lopen niet alleen met de telefoon in de hand door het bos. Nee er moeten actief ook wat opdrachten worden uitgevoerd om weer een nieuwe qr-code met een aanwijzing te verdienen. De apps voor qr-zijn hier gratis te verkrijgen voor android, iphone en windows. Bij een iPhone wordt de code al standaard gelezen als je je camera op zo'n code richt.

22:00 - 23:30 uur: gezellig samenzijn
Voor die gene die nog gezellig een drankje willen drinken of even willen na kletsen over het bosspel hebben wij in de recreatieruimte de bar open. Natuurlijk doen we er nog een gezellig hapje ook bij.

wushu workshop tijdens het vader en zoon weekendZondag 23 juni 2019

08:30 – 10:00 uur: Ontbijt op eigen gelegenheid
De kampwinkel is vanaf 08:30 uur open. Hier zijn ook diverse vers gebakken broodjes voor u verkrijgbaar voor een klein bedrag.

10:30 – 12:00 uur: workshop wushu
In China heb je vele krijgskunsten. Die soms al wel meer dan 1000 jaar oud zijn. De meest bekende zijn Karate, Kungfu, taekwondo en nog vele anderen. Alles bij elkaar samengevat onder de naam Wushu. En een aantal van deze Wushu kunsten gaan wij doen in een workshop die ons wordt gegeven door Jarno van der Meulen. Onze deelnemers die er 6 edities geleden ook bij waren zullen bij het horen van deze naam denken “die komt me bekend voor”. Dat klopt. Jarno en een aantal van zijn leerlingen verzorgde voor ons toen een fantastische Budo demonstratie. Jarno gaat voor ons een leuke en leerzame workshop samenstellen.

12:30 – 13:30 uur: Lunch
Lekker smikkelen van diverse broodsoorten (bolletjes, croissantjes, bruin, witrood). Vlees- en zoetwaren.

14:00 – 15:30 uur: Middag programma
gezellig nopg wat spelletjes op zondag middagOm het weekend af te sluiten hebben we nog een paar leuke programma onderdelen. Jullie hebben de keuze uit diverse spelletjes. Zo hebben we voor jullie onder andere mini golfbanen, haakse sjoelbak, hoefijzerwerpen, trekbiljart, spiegelschrijven, eiergooien, spijkerbroekhangen enz.

15:10 uur: Max Verstappen
Formule 1 GP van Frankrijk tijdens het vader en zoon weekendOok tijdens het vader en zoon weekend wordt er een formule 1 race gereden. Dit weekend zijn alle teams te gast op het circuit Paul Ricard voor de grote prijs van Frankrijk. En onder de deelnemers van het vader en zoon weekend zijn er natuurlijk ook vast wat formule 1 fans die Max of misschien een andere coureur willen aanmoedigen. Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om de race mee te komen kijken op een groot scherm in onze recreatieruimte. Neem je Max Verstappen shirt of pet mee en kom er gezellig bij zitten voor het grote scherm. Er is voldoende plaats.

16:00 uur: Inpakken en wegwezen
Helaas het zit er weer op het vader en zoon weekend. Het is dus weer inpakken geblazen en weer saai naar huis, school en het werk. Bah. Bah bah. Maar voor je het weet is het weer 2019 en dan is er vast weer een vader en zoon weekend.
Vergeet niet om uw SEP-card weer in te leveren! Breng deze naar de receptie en ontvang en leuk presentje.

De foto's van dit weekend vindt u hier!